Stelvio

Zakažite test vožnju

Stelvio

Spoljašnost

Preko ograničenja svoje kategorije, Stelvio zadržava snažan identitet marke Alfa Romeo i iskonski dojam i smisao legendarnog talijanskog nasljeđa. Dovoljan je jedan pogled i to se jasno ukazuje kroz zaštitni znak s tri režnja sprijeda, fluidne linije i snažan stražnji branik. Sve savršeno ujednačeno proporcijama i s usklađenim površinama.

ALFA ROMEO PERFORMANSE KONAČNO U SUV MODELU

Stelvio je dizajniran tako da s lakoćom svladava svaki teren, prateći duh i instinkte vozača. Uvijek jamči sportsko i smireno upravljanje – što može zahvaliti svojim jedinstvenim dinamičnim rješenjima i laganoj konstrukciji. Stelvio donosi najizravniji, najbolji u klasi omjer odaziva kola upravljača, zahvaljujući patentiranom ovjesu Alfa™Link i idealnoj raspodjeli težine u omjeru 50/50. Bočne stranice i vrata prtljažnika su od aluminija, a ima i aluminijski motor posebno dizajniran za smanjenje težine. Revolucionarni sustav pogona na sva četiri kotača Q4 nadopunjuje čitav komplet inovacija bez premca koje Alfa Romeo donosi u kategoriju SUV vozila.

Stelvio

Unutrašnjost

Unutrašnjost modela Stelvio doista je velik pomak u svijetu modela SUV svojom visinom bez premca, a opet sportskim položajem za vožnju, namjenski osmišljenim za dominaciju nad cestom. Unutrašnjost je jednostavna i minimalistička: svaka je pojedinost osmišljena da pojača vaše iskustvo za upravljačem, nema ničeg previše i ništa nije „predizajnirano”. S modelom Stelvio, Alfa Romeo mijenja obrasce kategorije SUV kombinirajući prostranost, ergonomsku udobnost i eleganciju bez premca.

BOLJI DOŽIVLJAJ U UNUTRAŠNJOSTI

Prilikom dizajniranja modela Stelvio, tvrtka Alfa Romeo osmislila je novi položaj za vožnju: visok je kako bi dominirao nad cestom kao i na ostalim SUV modelima, ali je istodobno dizajniran za više sportski osjećaj za upravljačem. U modelu Stelvio u iznimnom užitku pri vožnji karakterističnom za Alfa Romeo uživaju svi putnici. Struktura unutrašnjosti je jednostavna, a opet funkcionalna, predviđena za potpuno udobnu vožnju tri putnika straga, s jednostavnim pristupom sjedalima i više prostora za koljena i noge. Prtljažni prostor, s vratima s električnim upravljanjem, zapremnine je 525 litara, dok se stražnja sjedala jednostavno preklapaju i tako stvara dodatni prostor za prtljagu.

BEZBJEDNOST & SIGURNOST

PRVOKLASNI SIGURNOSNI SUSTAVI

Svaka verzija modela Stelvio u osnovnoj opremi ima sustav upozorenja za udarac sprijeda (FCW), autonomni sustav kočenja u slučaju nužde (AEB) s funkcijom otkrivanja pješaka i sustav upozorenja u slučaju napuštanja prometnog traka (LDW). Na zahtjev se ovaj prvi Alfa Romeo SUV može opremiti i prilagodljivim regulatorom brzine (ACC) i sustavom za nadzor mrtvog kuta (BSM) s otkrivanjem vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag kako bi se dodatno popravile značajke aktivne sigurnosti.

IBS

Ugrađeni kočioni sustav ekskluzivno je rješenje kočenja putem žice, prvi takve vrste na svijetu, koji jamči trenutan i precizan odaziv u svim uvjetima. Sustav ima najbolji zaustavni put u klasi i sprječava vibracije sustava ABS u slučaju naglog kočenja, dok njegov jedinstven dizajn omogućuje značajno smanjenje težine vozila. Zahvaljujući sposobnosti i odazivu kočionog sustava, Stelvio se od brzine 100 km/h do nule zaustavlja za samo 39 metara.


Dizajn

INSPIRIRAN IKONSKIM DIZAJNOM ALFA ROMEO

Ikonski dizajn Alfa Romeo temelj je za oblikovanje ovog SUV modela bez premca koji se ističe jedinstvenim i ključnim obilježjima nasljeđa marke i savršeno se stilski poklapa s novim modelom Giulia. Vrhunski dizajn inspiriran nasljeđem u jednakoj je mjeri izvanredan i svrsishovit. Sve je oblikovano na mehaničkoj podlozi, poput odijela izrađenog po mjeri za tijelo sportaša. Svaka je pojedinost pomno promišljena i izrađena da poboljša aerodinamičnost i dodatno naglasi performanse modela Stelvio, bez previše drame. Mi u tvrtci Alfa Romeo to zovemo „Svrsishovita ljepota”.

Galerija

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Zakažite test vožnju

Raspoloženi ste za test vožnju? Izaberite model koji želite i zakažite termin koji Vam odgovara.