Istorija

POD ZNAKOM ŠKORPIONA

Carlo Abarth, priča o čovjeku i njegovim automobilima, životu punom inovacija, uspjeha, oborenih rekorda i automobila koji su ostavili trag na italijanskoj i međunarodnoj auto industiji.Rođen 15. novembra 1908. godine u horoskopskom znaku škorpije, Carlo Abarth je bio predodređen za uspjeh.

NASTANAK LEGENDE
Još sa svojih 11 godina Carlo Abarth je bio legenda u razvoju; pokrivajući drvene točkove svog skutera kožnim pojasom kako bi mogao da se kreće brže i pobijedi stariju djecu iz svog komšiluku.Performanse, brzina i motorizacija prožimaju Carlov DNK, kao i nemogućnost da se odupre izazovima , bilo na dva ili četiri točka.

ČOVIJEK KOJI JE POBIJEDIO VOZ
Za upravljačem motocikla sa prikolicom, Carlo Abarth je izazvao i pobijedio Orient Ekpress, koji je putovao preko 1.350 km od Beča do Ostende-a.

OD PRVE TRKE DO TUNING-A

Nakon karijere trkačkih motocikala sa prikolicom, Carlo Abarth je 1949. godine osnovao Abarth & C sa Guido Scagliarini-jem. Prvo proizvedeno vozilo bilo je 204 A Roadster, zasnovano na modelu FIAT 1100. Odmah nakon toga je osvojio 1100 Sport Championship, kao i Formulu 2. Pored trka, kompanija je počela da proizvodi tuning komplete koje poboljšavaju performanse, snagu i brzinu standardnih vozila.Za samo nekoliko godina, Abarth & C. je imao 375 zaposlenih i proizvodnju od oko 300.000 izduvnih sistema godišnje.

TRKAČKI VOZAČ,ŠAMPION.

Pozvan da zamijeni vozača koji je bio bolestan, Carlo Abarth je dostigao najbrže vrijeme na svom prvom treningu. Ostali vozači su ga optužili da je kompromitovao vozilo i kako bi dokazao suprotno, promijenio je vozilo. U drugom kvalifikacionom treningu, zauzeo je prvo mjesto, poboljšavši svoje prethodno vrijeme.

ABARTH FILOZOFIJA

Abarth vozila su bila poznata po svojim vioskim performansama i snazi, ali prije svega jer su mala i agilna, baš kao i Škorpion.Njegova vozila modifikovanih performansi sa Carlo Abarth-om za upravljačem postigla su uspjeh na svakom takmičenju i oborila mnoge rekorde.Tokom pedesetih i šezdesetih godina, Abarth brend je kontinuirano i neprekidno gradio svoje ime u svijesti potrošača kao sinonim za sport, tuning i performanse, mijenjajući svijet sportskih automobila.

CILJ:REKORD

U 57. godini Carlo Abarth postiže rekordno ubrzanje za upravljačem svog Fiat Abarth "1000 monoposto record" u klasi G, a sledećeg dana postiže isti rekord u vozilu sa jednim sjedištem u klasi E. Izgubio je 30 kg prateći jabuka dijetu kako bi mogao da uđe u kokpit.

ABARTH DANAS

Brend Abarth i dalje održava svoj jedinstven DNK i predstavlja sinonim za performanse, odlično zadovoljstvo u vožnji i sportsku privlačnost.Priča o Škorpionu se nastavlja, suočava se sa novim izazovima, stvara jedinstvena vozila i pruža neponovljive emocije onom ko ima čast da vozi ova vozila.

Opis brenda

Osnovao ga je Carlo Abarth 1949. godine - i sa istorijom rekorda i uspjeha na trkalištu i van njega - legendarni brend Abarth specijalizovao se za modifikovanje performansi sportskih automobila na putu.Već 70 godina Abarth pretvara uobičajeno u izvanredno, nudeći najbolje proizvode u segmentu kompaktnih sportskih automobila. Ovo je misija brenda Scorpion, koji je uvek bio sinonim za performanse i kultni italijanski stil.Brend Abarth može se pohvaliti zajednicom od preko 110.000 navijača i više od 70 klubova širom svijeta, a sve ih ujedinjuje velika strast i osećaj pripadnosti velikoj porodici.Carlo Abarth imao je samo jednu misiju: ići brže svaki dan. Taj duh neprestanog pomjeranja granica uvek će biti dio Abarth-ove DNK.

Galerija

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Zakažite test vožnju

Raspoloženi ste za test vožnju? Izaberite model koji želite i zakažite termin koji Vam odgovara.