Istorija

Osnovan u Torinu 1899. godine, Fiat ima više od 120 godina dugu tradiciju u dizajnu malih i srednjih gradskih automobila, koji su ambasadori „Made in Italy“ i izrazi inovativnih tehnoloških rješenja dostupnih svima.

Fiat je 2019. godine proslavio 120 godina postojanja, prekretnicu kojom se vrlo malo proizvođača automobila može pohvaliti, svjetskom premijerom Fiat koncepta Centoventi na međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Ovaj revolucionarni konceptni automobil predstavlja viziju brenda o demokratskoj električnoj gradskoj mobilnosti - dodatni dokaz da će marka i dalje biti pionir u pružanju pristupačnih rješenja za potrebe mobilnosti u budućnosti. Danas je naša misija preispitati tradicionalni pristup urbanoj mobilnosti, odgovarajući na potrebu za "slobodom kretanja" u sjutrašnjim gradskim centrima. I, prirodno, naša početna tačka će biti ikona marke: Fiat 500. Lansiran 1957. godine, Fiat 500 bio je automobil koji je revolucionirao koncept mobilnosti i „motorizovao“ Evropu. Sa preko 6 miliona prodatih jedinica u više od 100 zemalja, Fiat 500 postao je ikona stila, dizajna i „Made in Italy“ širom sveta. I danas se 500 priprema za još jednu revoluciju koja će Fiat učiniti najzelenijom FCA markom. Novi Fiat 500, predstavljen u Milanu u martu 2020. godine,ce biti potpuno električni i 100% "Made in Italy" - vraćajući automobil u svoj grad Torino s proizvodnjom u fabrici Mirafiori.

Opis brenda

KRAJ 19. VIJEKA JE UVIDIO ROĐENJE MODERNE AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE. OD SAMOG POČETKA, FIAT JE BIO DIO OVE ISTORIJE I TO ČINI I DANAS, UVEK KLJUČNI IGRAČ NA TRŽIŠTU I UVIJEK SA NOVIM INOVACIJAMA. Tehnološka inovacija je u srcu svakog člana našeg projekta. Uvodimo novine kako bi poboljšali kvalitet vožnje, i kako bismo stvorili bezbjednost i sigurnost našim klijentima a opet unaprijedili naš odnos prema životnoj sredini. Već više od jednog vijeka naša strast nas vodi napred. Implementirali smo tu strast u naše proizvode, tehnologiju, kompanije, ogranke, tržišta i grupe. Doprinijeli smo da se svijet promijeni i mi smo se promijenili sa svijetom. Putovali smo raznim putevima i pomogli drugima da putuju istim. Već više od jednog vijeka gradimo strast. Neki ljudi ih nazivaju vozilima,ali mi volimo da ih nazovemo idejama, jer sa strašću za idejom možemo daleko. .

Galerija

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Zakažite test vožnju

Raspoloženi ste za test vožnju? Izaberite model koji želite i zakažite termin koji Vam odgovara.