« »
10 JUN  2016 Prva vožnja: Jeep Renegade Da li jedan mali "lajfstajl" SUV automobil može da ...
02 JUL 2012 Iskustva JeepaŸ „urban insajdera": Istraživanje Evropskih gradova u Jeepu „kompas" ...
06 MAR 2014 JeepŸ na Međunarodnom Sajmu Automobila 2014 u Ženevi ...
06 MAR 2014

JeepŸ na Međunarodnom Sajmu Automobila 2014 u Ženevi

 • Jeep® Renegadepotpuno novo SUV vozilo Jeep brenda ima svoj debi u Ženevi
 • Jeep Renegade “Opening Edition”: ograničena verzija ovog modela namenjena prvim kupcima Jeep malog SUV vozila
 • Evropska premijera novog vozila Jeep Cherokee sa Multijet II turbo dizel motora od 2.0 litara i 170 ks i devetobrzinskim automatskim menjačem
 • Jeep Wrangler Rubicon X Package: Evropski debi novog specijalnog modela čuvenog vozila Wrangler

130904 J wrangler polar 05Nakon postizanja novog rekorda svih vremena u globalnoj prodaji već drugu uzastopnu godinu sa preko 731,000 prodatih vozila širom sveta u 2013.godini, Jeep® brend je izabrao da na bini Sajma Automobila u Ženevi predstavi tri važne primerijere: novi Jeep Renegade, prvo malo SUV vozilo Jeep brenda i prvi model ovog brenda koji je projektovan u Americi, osmišljen u Italiji, a prodat u preko 100 zemalja širom sveta: nova generacija srednjeg SUV vozila Jeep Cherokee sa turbo dizel motorom od 2.0 litra u paru sa devetobrzinskim automatskim menjačem; i novi model Jeep Wrangler Rubicon X Package ograničene serije. Ova tri proizvoda predstavljaju novi iskaz konstantne evolucije ovog brenda u pogledu inovacija, tehnologije i performansi i ojačavaju strategiju širenja Jeep asortimana na svetskom nivou.

Jeep štand 
Štand brenda Jeep se nalazi u Hali 5 na izložbenom prostoru od 1,400 kvadratnih metara, a karakteriše ga osnovna struktura koja je osmišljena tako da otkriva balans i postojanost Jeep brenda. 

Prostrane površine prekrivene fino obrađenim prirodnim materijalima poput drveta i kamena iskazuju savršenu kombinaciju prirodnog pejzaža i urbane sredine, a istovremeno daju izložbenom prostoru prefinjeni izgled, koji je takođe istaknut u prvi plan podnim parketnim platformama samog izložbenog prostora. 

Jeep duhodiše tehnologijom i inovacijama ovog brenda, naglašen je velikim LED zidnim površinama postavljenim na potporne panele, na kojima se prikazuju video zapisi Jeep brenda i modela iz Jeep asortimana. Na štandu je jedanaest automobila (tokom dana Sajma predviđenih za novinare), dok će izložbena ponuda biti proširena na flotu od petnaest vozila tokom dana Sajma predviđenih za posetioce. Poseban deo štanda je predviđen za ekskluzivnu dodatnu opremu i originalne rezervne delove proizvedene za Jeep od strane kompanije Mopar®, čuvenog brenda za rezervne delove i servisiranje i za korisničku podršku Fiat Chrysler automobila. 

Novi Jeep Renegade, prikazan u okviru Limited i Trailhawk modela ističe se u samom centru štanda, gde otkriva svoje off-road mogućnosti i duh gradskog automobila kombinacijom nasleđa i modernosti. Renegade Limited model poseduje Alpine White eksterijer i ‘Ski Grey’ kožne detalje enterijera, a opremljen je benzinskim motorom od 1.4 litra kapaciteta 140 KS. Trailhawk model, najbolji iskaz u pogledu off-road performansi i priznanja u svojoj klasi - osiguran Jeep Active Drive Low 4x4 sistemom za pogon na sva četiri točka naglašava Omaha Orange detalje eksterijera zajedno sa detaljima enterijera od crne kože, a pokreće ga efikasni turbo dizel motor od 2.0 litra i 170 ks u paru sa devetobrzinskim automatskim menjačem.

Novi Jeep Cherokee je predstavljen u četiri verzije: jedna iz Limited modela, dve iz njegovog ‘alter ega’ off-road specijalistu - Trailhawk. Četvrti model Cherokee vozila izložen na štandu je ekskluzivni izložbeni automobil po imenu 'Overland Concept'.

Da idemo u detalje, eksterijer novih Jeep Cherokee Trailhawk modela otkriva izvanredne off-road mogućnosti koje su karakteristične za ovaj paket opreme, a kojeposeduju specijalne branike i gume i veću visinu vozila od tla. Trailhawk modeli se takođe ističu i odabirom boja eksterijera, koji je prikazan u Anvil i Deep Cherry Red bojama zajedno sa Black Morocco detaljima enterijera. Oba modela su opremljena benzinskim motorom od 3.2 litra snage 272 ks koji je u paru sa novim devetobrzinskim automatskim menjačem.

Limited model može da se pohvali True Blue eksterijerom i Vesuvio enterijerom sa kožnim detaljima u crnoj i braon boji, a poseduje turbo dizel motor od 170 ks i devetobrzinski automatski prenosnik.

Potpuno novi 'Overland Concept' predstavlja izložbeni automobil koga ističe ekskluzivnost i akcenat na stil. Projektovan u saradnji sa Fiat Centro Stile, ovaj automobil se bazira na Jeep Cherokee Limited paketu opreme i odiše jedinstvenošću zahvaljujući ekskluzivnom enterijeru u Titanium Plated boji i branicima u boji. Titanium Plated je specijalna boja koja se ne nalazi u ponudi standardnog asortimana boja za vozilo Cherokee, već se koristi isključivo za ovaj izložbeni automobil. Enterijer vozila Cherokee Overland Concept takođe poseduje nove, ekskluzivne sadržaje koji se ne mogu u asortimanu paketa opreme, a jedinstvenost mu daju kožni detalji u dva tona crne i braon kože i Alcantara presvlake od antilop kože. Ovaj izložbeni automobil pokreće turbo dizel motor od 2.0 litra sa 140 konjskih snaga.

Ono što zapada za oko među svim vestima o proizvodima koje su prikazane u Ženevi je Jeep Wrangler Rubicon X Package specijalni model, koji je prikazan u okviru Wrangler i Wrangler unlimited paketa opreme. Oba paketa opreme sadrže turbo dizel motor od 2.8 litara i 200 KS u kombinaciji sa petobrzinskim automatskim menjačem. Model sa dvoje vrata poseduje Anvil detalje esterijera i Red leather detalje enterijera, dok model sa četvoro vrata može da se pohvali u potpunosti crnim 'total Black'  izgledom sa eksterijerom i enterijerom u crnoj boji. Opremljen prednjim i zadnjim Dana 44 osovinama, postugnute su neosporne off-road mogućnosti Wrangler Rubicom modela putem Jeep-ovog sistema za pogon na sva četiri točka koji se aktivira po potrebi i prima snagu preko Rock-Trac NV241 dvobrzinskog razdelnika pogona sa opsegom promene stepena prenosa 4.0:1, kao i putem Tru-Lock elektronskih blokatora pogona prednje i zadnje osovine i prednjom stabilizator šipkom sa funkcijom elektronskog skidanja - pod imenom Active Sway Bar Sistem - za dodatno kretanje točkova po najtežim površinama.

Pored tri izložena modela u Ženevi, štand jeprilazao i modele koji su najviše doprineli prodajnom uspehu ovog brenda u 2013.godini. Prvi i najvažniji je perjanica, Jeep Grand Cherokee.  Takođe neosporni lideru pogledu prodajnih rezultata - bio je najprodavaniji model Jeep-a na svetskom nivou u 2013.godini sa 255,000 prodatih vozila - Grand Cherokee je prikazan u dva modela sa vrhunskim paketom opreme Summit.  Prvi poseduje eksterijer sa Granite Crystal detaljima i prefinjenim Grand Canyon Brown Natura Plus kožnim detaljima enterijera, a pokreće ga efikasni V-6 turbo dizel motor od 3.0 litara opremljen Multijet II tehnologijom, izlazne snage od 250 ks i 570 Nm obrtnog momenta. Drugi može da se pohvali Bright White eksterijerom svetlo bele boje, a opremljen je moćnim V-8 benzinskim motorom od 5.7 litara izlazne snage od 352 ks i 520 Nm obrtnog momenta.

Elegantni Overland model sa True Blue eksterijerom i Vesuvio enterijerom u dvotonskoj braon/plavoj boji i sa V-6 turbo dizel motorom od 3.0 litara će ponosno stajati pored dva Summit model izložena na štandu.

Javnosti će u posebnom kutku biti predstavljen Jeep Grand Cherokee SRT model velikih performansi. Ovo najmoćnije i najbrže Jeep vozilo ikada može da se pohvali Brilliant Black eksterijerom u crnoj boji i Laguna kožnim enterijerom u Sepia boji. Opremljen moćnim HEMI®V-8 motorom od 6.4 litara koji proizvodi snagu od 468 ks i obrtni moment od 634 Nm i koji sadrži Fule Saver tehnologiju za smanjenu potrošnju goriva i emisija, Jeep Cherokee SRT postiže apsolutne reperske performanse: Ubrzanje 0-100 km/h za 5 sekundi, maksimalnu brzinu od 257 km/h, kočenje od 100-0 km/h za 35 metara.

Četiri modela legendarnog vozila Jeep Wrangler će biti izložena u zoni pored štanda kako bi na što autentičniji način poželela dobrodošlicu off-road duši ovog brenda.  Novom specijalnom modelu Wrangler Rubicon X Package se pridružio i model Jeel Wrangler Sahara, opremljen novim turbo dizel motorom od 2.8 litara snage 200 ks i petobrzinskim automatskim menjačem, koji sadrži Amp'd detalje eksterijera sa ojačanom krovnom konstrukcijom u boji karoserije i crnim kožnim detaljima enterijera. Četvrto Wrangler vozilo je prikazano u okviru Unlimited Rubicon paketa opreme i može da se pohvali specijalnom estetskom obradom koju je projektovala kompanija Mopar® koja, kao i Rubicon, ne čini kompromis. Kosmopolitksi duh ove ekskluzivne kombinacije opreme je utopljen u želju za avanturom, obraćajući uvek veliku pažnju na detalje.

‘Moparizovan’ Wrangler Unlimited Rubicon model na kome do izražaja dolaze Copperhead detalji eksterijera, predstavlja ishod saradnje brendova Jeep i Mopar, a realizovan je uz podršku Fiat Stilskog Centra. Na njemu su predstavljene 'performanse' poklopca motora koji pojačava njegovu eksplozivnu ličnost. Rešetka hladnjaka u crnoj boji i svetla za dnevnu vožnju daju novi dodir otmenosti prednjem trapu. Ukloniva vrata sa retrovizorima pružaju direktan pristup slobodi kojom odiše svaki Wrangler model. Crne alu felne od 17 inča, zakrivljeni blatobrani, štitnici praga vrata, prekrivači ogledala i crni rezervoar za gorivo - svi sa Jeep logom - dopunjuju 'Morarizovan' izgled i dodatno pospešuju jedinstvenu ličnost čuvenog Wrangler-a.

S druge strane, kompanija Mopar je enterijerom pokušala da dokaže da postojeći 'ulični' zahtevi idu ruku-pod-ruku sa nečim sa čime nijedan drugi brend ne može da se pohvali: DNA sistem koji čini Jeep autentičnim brendom već više od 70 godina.  Potpuno ručno rađen enterijer koga su projektovali entuzijasti Jeep brenda predstavlja tačno ono što je i bilo potrebno za ojačanje ovakvog koncepta: vrhunska koža u crnoj boji sa skrivenim Orange Copperhead umetkom (koji kolorno podseća na “narandžastu šarku“ ) - a koji je izrađen od detalja u boji karoserije - je korišćena kako bi se ublažio izgled ovog vozila i kako bi podsetio publiku u Ženevi da nije ništa loše biti pomalo skroman dok i dalje nastavljamo da budemo iskreni prema sebi. 
Jedinstvenom kožom presvučena su sedišta, volan, centralni naslon za ruku, poluga menjača i ručne kočnice, unutrašnjost paneli uklonivih vrata, zaštitnici od sunca, ručica suvozačevih vrata, patosnice na kojima se nalazi Rubicon logo. Kontrastivni šavovi u istom Copperhead tonu kao i eksterijer ulepšavaju kožne površine.

Jeep teritorija u Ženevi 
Jeep znači avantura: ovaj brend, zapravo, oduvek nudi nekonvencionalno iskustvo zahvaljujući izvanrednim karakteristikama svojih modela koje pružaju mogućnost ekstremnog i jedinstvenog uzbuđenja. Testirati svoje sopstvene mogućnosti na Jeep metodi  znači prevazilaženja sopstvenih granica i otkrivanja drugih dimenzija. Ipak, upoznavanje sa Jeep svetom se ne svodi samo na uživanje u primamljivom izgledu njegovih modela. Ono zahteva i putni test kako bi se otkrilo posebno uzbuđenje koje samo Jeep vozila mogu da garantuju. 
Zbog toga će ovaj brend postaviti specijalni off-road na stazi Chemin du Grand Puits, Meyrin tokom Međunarodnog Sajma Automobila u Ženevi 2014.godine. Ova staza će omogućiti posetiocima i njihovim porodicama da uživaju u pravoj off-road vožnji. 
U zoni za dobrodošlicu unutar Automobilskog Sela, publika će moći da se pripremi da krene rutom na kojoj se nalaze izuzetno ekstremne prepreke koje se često sreću prilikom off-road vožnje. To će biti šansa da publika testira izvanredne off-road mogućnosti Jeep-ovih modela i da iskusni jedinstvenost ovog američkog brenda.

Jeep Renegade 
Ime novog malog SUV vozila koje svoj debi ima na Međunarodnom Sajmu Automobila u Ženevi 2014.godine je Jeep Renegade. Novo vozilo Renegade, koje je projektovano u Americi, izrađeno u Italiji i prodato u preko 100 zemalja širom sveta, proširuje Jeep-ov asortiman na svetski nivo i po prvi put vodi ovaj brend u sve veći segment malih SUV vozila. 

Prvo malo SUV vozilo Jeep brenda je model koji sija zahvaljujući stilizovanoj ličnosti koja se može pohvaliti off-road mogućnostima, a koja poseduje i do 70 sigurnosnih i bezbednosnih karakteristika. Ovo je prvo malo SUV vozilo koje nudi devetobrzinski automatski menjač, izbor od dva inovativna 4x4 sistema za 4x4 mogućnosti najbolje u svojoj klasi, sistem za isključivanje pogona zadnje osovine i instrument tablu sa displejom od 7 inča. 

Kada je u paru sa Multijet II dizel motorom od 2.0 litara ili sa MultiAir2 gasnim motorom od 2.4 litara, devetobrzinski menjač pruža niz pogodnosti koje će se svideti kupcima, uključujući i agresivno kretanje, neprimetan prenos snage pri velikim brzinama na autoputu i veću iskoristivnost goriva u odnosu na šestobrzinski automatski menjač. Potpuno nov, potpuno elektronski devetobrzinski automatski menjač poseduje funkciju promene brzine u toku vožnje, uz AutoStick karakteristiku manuelnog prebacivanja brzina radi bolje ekonomičnosti goriva, performansi i vozljivosti.

Novi Jeep Renegade je takođe prvo malo SUV vozilo opremljeno sistemom za isključivanje pogona zadnje osovine kojim se postiže aktiviranje 4x2 sistema u cilju ekonomičnosti goriva. Ipak, ovaj sistem odmah uključuje 4x4 gume kada je potrebna trakcija.

Sa pristupom koji je najbolji u klasi, kao i uglovima zaokretanja i dva 4x4 sistema, sistemi 'Jeep Active Drive' i 'Jeep Active Drive Low' - koji ima najmanji prenosni odnos zupčanika od 20:1 - garantuju legendarne off-road mogućnosti Jeep brenda. Oba sistema mogu izvršiti prenod 100% obrtnog momenta na samo jednom točku kako bi se obezbedilo maksimalno prianjanje za tlo. 
Sistemi Jeep Active Drive i Active Drive Low su kombinovani sa Jeep Selec-Terrain sistemom za kontrolu trakcije sa četiri režima rada (pet za Trailhawk model, kome je pridodat Rock režim rada uz Auto, Snow, Sand i Mud) koji obezbeđuje željeno podešavanje za on ili off-road vožnju za optimalne performanse na svakoj površini. Uz nezavisno vešanje koje može da obezbedi maksimalnu artikulaciju točkova do 205 mm i razdaljinu između točkova i tla do 220 mm, novi Jeep Renegade postavlja nove standarde u segmentu malih SUV vozila i nudi najbolji 4x4 sistem u svojoj klasi.

Novi Jeep Renegade ima sveži novi stil eksterijera koji će se zasigurno svideti mlađim kupcima avanturističkog duha koji prepoznaju sebe u dobro poznatom dizajnu Jeep-a  inspirisanim vrednostima slobode i avanture. Dva sistema sa otvorenim krovom će takođe moći da pruže kupcima slobodu: veliki elektronski klizni stakleni krov ili inovativni krov 'My Sky'. Sa dva panela koja se lako i jednostavno mogu skinuti i odložiti u prtljažnik, 'My Sky' je jedinstven u svom segmentu.

Evropski asortiman pogonskih sklopova novog vozila Jeep Renegade obuhvata MultiAir2 motor od 1.4 litara i 140 ks sa Stop&Start sistemom, šestobrzinskim manuelnim menjačem sa dvojnim suvim kvačilom i 4x2 konfiguracijom  ; MultiAir2 Turbo motor od 1.4 litara i 170 ks sa Stop&Start sistemom, devetobrzinskim automatskim menjačem sa 4x4 konfigiracijom; Multijet II motor od 1.6 litara i 120 ks sa Stop&Start sistemom, šestobrzinskim manuelnim menjačem i 4x2 konfiguracijom; Multijet motorom od 2.0 litara i 140 ks ili 170 ks sa Stop&Start sistemom, devetobrzinskim automatskim menjačem i 4x4 konfiguracijom; i E.torQ motorom od 1.6 litara i 110 ks sa Stop&Start sistemom, petobrzinskim manuelnim menjačem i 4x2 konfiguracijom.

Jeep Renegade je bez premca u svom segmentu takođe kada je u pitanju i oprema koja pruža komfor i info-zabavu toko puta, nudeći napredne tehnološke karakteritike koje su se nekad ograničavale samo na veća segmente sportskih vozila. Ove karakteristike obuhvataju Uconnect sistem sa ekranom osetljivim na dodir, Uconnect Access sistem i vrhunski Multiview ekran u boji osetljiv na dodir, najveći u ovom segmentu.

Potpuno novi Jeep Renegade prednjači i u polju sigurnosti i bezbednosti nudeći i do 70 dostupnih ili standardnih bezbednosnih karakteristika, uključujući 7 vazdušnih jastuka, ESC sistem sa ERM sistemom sa ublaživanje u slučaju prevrtanja automobila, zadnju kameru kao pomoć pri parkiranju, Forward Collision Warning-Plus sistem upozorenja protiv sudara i LaneSense Departure Warning-Plus sistem upozorenja u slučaju udaljivanja od svoje trake.

Jeep Renegade je dostupan u četiri paketa oprema koje ispunjavaju potrebe svakog kupca.

Sport paket opreme je početni model u ovom asortimanu, Longitude paket opreme nudi visok nivo funkcionalnosti i komfora, a Limited paket je najrazvijeniji u pogledu tehnoloških sadržaja i opcija za personalizaciju. Limited paket opreme nudi širok raspon karakteristika, a ono što ga čini eksklizivnijim je sedišta presvučena kožom u crnoj ili 'nebo sivoj' boji koje je moguće odabrati kao altrenativu standardnih crnih presvlaka za sedište.

Na kraju, za one kupce koji zahtevaju velike off-road mogućnosti od Jeep vozila, Renegade Trailhawk model pruža najbolje Trail Rated 4x4 mogućnosti u svojoj klasi: standardni sistem Jeep Active Drive Low (sa prenosnim odnosom zupčanika 20:1), Selec-Terrain sistem sa eksluzivnim Rock režimom rada za vožnju po kamenjarima, povećano rastojanje između točkova i tla od 20 mm da bi se dostiglo 220mm, zaštitnike donjeg dela šasije protiv grebanja, jedinstveni prednji i zadnji trap koji omogućuju nailazni ugao od 30.5 stepeni, prelomni ugao od 25.7 stepeni i silazni ugao od 34.3 stepena.

U enterijeru se nalaze kožna sedišta u crnoj boji sa kontastivnim šavovima koji će dodatno pospešiti putnički prostor koji odiše komforom i opremom orijentisanom na tehnologiju.
Standardna oprema takođe obuhvata:

 • UConnect sistem za navigaciju
 • Passive entry woth Keyless-GO sistem za ulazak u vozilo bez korišćenja ključa
 • Sistem kontrole dvojne automatske klime
 • Senzore za parkiranje unazad
 • Lane Departure Warning Sistem upozorenja u slučaju udaljavanja od svoje trake
 • Forward Collision Warning Sistem upozorenja protiv sudara
 • Svetla za maglu
 • Cruise Control funkciju
 • Retrovizore sa elektronskom kontrolom sklapanja

Jeep Cherokee 
U svetlu Sajma Automobila u Ženevi, evropski debi nove generacije srednjeg SUV vozila Jeep Cherokee, koga pokreće efikasni Multijet II turbo dizel motor od 2.0 litara u kombinaciji sa novim devetobrzinskim automatskim menjačem. Novi Jeep Cherokee je evoluirao u potpuno novo vozilo koje kupcima daje novo tumačenje stava “Idite bilo gde, radite bilo šta” ovog legendarnog američkog brenda.

Novi Jeep Cherokee se podigao za jednu stepenicu u svom segmentu i poseduje novi sjajan i atletskim dizajn, bolju dinamiku i manevrisanje, legendarni Jeep-ov 4x4 sistem, vrhunski ručno rađen enterijer, inovativnu tehnologiju, novi nivo efikasnosti, zabave, komfora, sigurnosti i bezbednosti od 'pet zvezdica'  koliko mu je nedavno dodeljeno kao oznaka 'najboljeg u klasi' od strane Euro NCAP programa procene bezbednosti u svojoj kategoriji.

Projektovan da bi briljirao na svakom mogućem terenu, novi Jeep Cherokee odiše spojem stilske inovacije i porodične tradicije, sa legendarnim 4x4 sistemom i tehnologijom: karakteristikama koje su u potpunosti prenete na novi Limited model i njegov alter ego, specijalistu za 'off-road' vožnju Trailhawk.

Jeep Cherokee nove generacije je sada dostupan u varijanti sa pogonom na dva točka kao i u  varijanti sa pogonom na četiri točka, nudeći mogućnost izbora tri nova i sofisticirana Jeep sistema sa pogonom na četiri točka u cilju obezbeđenja off-road karakteristika vožnje za primer  u svim vremenskim uslovima. Novi Jeep Cherokee je takođe prvo srednje SUV vozilo koje poseduje funkciju isključivanja pogona zadnje osovine (rear-axle drive disconnect) što ima za ishod manji gubitak energije kada 4x4 sistem nije potreban i bolju iskoristivost goriva. Funkcijom rear-axle disconnect se bez ikakve smetnje vrši prebacivanje pogona sa dva na četiri točka i obratno, čime se omogućava stalna kontrola obrtnog momenta bez potrebe da vozač da ikakvu komandu.

Ponuda motora obuhvata i efikasni Multijet II turbo dizel motor od 2.0 litra kapaciteta 170 KS.  Ovaj motor je uparen sa novim 9-brzinskim automatskim menjačem, koji se po prvi put koristio za segmet srednjih SUV vozila.  Verzija motora od 2.0 litara i 140 KS će takođe biti dostupna u kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem. Evropska verzija takođe uključuje i benzinski V-6 Pentastar motor od 3.2 litara u paru sa novim devetobrzinskim automatskim menjačem.

I upravo je debi novog vozila Jeep Cherokee na sajmu u Švajcarskoj prilika na kojoj je ovaj brend odabrao da i u budućnosti ističe intenzivnu i plodonosnu saradnju koja povezuje Jeep sa brendom Mopar. Više od 100 ekskluzivnih delova Mopar dodatne opreme je namenjeno Jeep Cherokee-ju koji mu savršeno stoje, dok istovremeno poštuju sve njegove tehničke, estetske i mehaničke karakteristike. Ono što se ističe je dodatna oprema koja je povezana sa inovativnim Cargo Management Sistemom, čija je uloga da napravi što više prostora za prtljag u novom Jeep Cherokee-ju. Kompanija Mopar nudi asortiman modularne dodatne opreme koja se savršeno slaže sa Univerzalnim Modulom Risiverom (UMR) koji je montiran na levoj strani prtljažnika.

Svi Jeep Cherokee modeli koji su izloženi na štandu nude sadržaje dodatne opreme Cargo Management Sistema. Istakli bismo Jeep Cherokee Trailhawk sa Anvil eksterijerom i blac Morocco enterijerom obuhvata pribor dodatne Off-Road opreme koji sadrži sajlu za vuču, baterijsku lampu i torbu od finih tkanina na kojima je oslikan sportski Trailhawk logo. Drugi Trailhawk model, koji obuhvata eksterijer Deep Cherry Red boji, nudi Collapsible Cooler (rasklopivu posudu za hlađenje), termalnu posudu za održavanje toplote ili hladnoće napitaka i hrane.

Jeep Cherokee 'Overland Concept' obuhvata i crnu sklopivu dvostranu podlogu prtljažnog prostora sa belim Jeep logom. Ova specijalna podloga koja služi kao zaštita enterijera vozila Cherokee se može skinuti i koristiti kao prostirka za piknik. 

Na kraju, Cherokee Limited model sa True Blue eksterijerom nudi i Storage Locker, crni vertikalni delilac tereta koji nosi Jeep logo. Koristan je za kačenje odeće, skladištenje sportske opreme i čuvanje enterijera automobila čistim. Poseduje dva skladišna prostora, uklonivu rasklopivu posudu i bočne kaiševe.

Jeep Wrangler Rubicon X Package 
The Jeep® brend po prvi put predstavlja u Ženevi novi Wrangler Rubicon X Package model ograničene serije. Baziran na Rubicon paketu opreme - najekstremniji Wrangler podoban za off-road vožnju - nova specijalna serija dodatno ističe nespojivu slobodnu i tehničke veštine legendardnog Rubicon modela kao i njegovu sposobnost savladavanja najekstremnijih off-road trasa uz najveću moguću bezbednost. 

Sve ovo i još više, ne umanjujući prefinjeniji izgled koji otkriva želju za avanturom se može preneti i na gradsko okruženje, jer ojačana krovna konstrukcija u boji karoserije - koja je po prvi put dostupna u Rubicon paketu opreme - doprinosi akcentovanju njegovog izgleda. 

Novi Jeep Wrangler Rubicon X Package nudi kupcima celokupni paket koji laska celokupnoj off-road opremi Rubicona svojim stilskim obeležjima i funkcionalnim karakteristikama, uključujući crnu rešetku sa 7 slotova sa crnim umetcima, Power Dome poklopac motora sa dvojnim usisnim ventilima i tvrdim prekrivačem rezervne gume u boji karoserije.

Da bi se omogućila sloboda pri vožnji sa otvorenim krovom ovog jedinstvenog 4x4 kabrioleta koju samo legendardni Wrangler može da pruži, standard ovog novog modela specijalne serije predstavlja Dual Top konfiguracija dvojnog krova koja nudi spoj Sunrider® mekog krova i trodelni modularni Freedom Top® krov u jednom paketu.

Dostupna na modelu Wrangler-a sa dvoje vrata ili na modelu Wrangler Unlimited sa četvoro vrata, ovaj novi model specijalne serije će biti predstavljen u Evropi u drugom kvartalu 2014.godine u verzijama sa turbo dizel motorom od 2.8 litara koji proizvodi 200 ks i 460 Nm obrtnog momenta i V-6 Pentastar benzinskim motorom od 3.6 litara koji proizvodi 284 ks i 347 Nm obrtnog momenta. Oba motora idu u paru sa petobrzinskim automatskim menjačem.