« »
10 JUN  2016 Prva vožnja: Jeep Renegade Da li jedan mali "lajfstajl" SUV automobil može da ...
02 JUL 2012 Iskustva JeepaŸ „urban insajdera": Istraživanje Evropskih gradova u Jeepu „kompas" ...
06 MAR 2014 JeepŸ na Međunarodnom Sajmu Automobila 2014 u Ženevi ...
02 JUL 2012

Iskustva JeepaŸ „urban insajdera": Istraživanje Evropskih gradova u Jeepu „kompas"

36 1.34Od jula do novembra, brend Jeep će uključiti evropsku javnost  u kampanju Iskustva Jeepa „urban insajdera": putovanja u Jeepu „kompas" za otkrivanje "najopuštenijih" i najneočekivanijih mesta u pet evropskih gradova: Rimu, Mančesteru, Barseloni, Berlinu i Parizu".

Motor vilidž (Motor Village) u Rimu, ekskluzivni partner ove inicijative, organizovaće izložbu u potpunosti posvećenu familiji Jeep.

Portal jeep-people.com dostigao je dva miliona posetilaca i posebno je restilizovan za ovu priliku.

Brend Jeep poziva javnost da doživi funkcionalnost i raznovrsnost korišćenja gradskog SUV Jeepa „kompas", u nizu događaja koji su planirani u pet glavnih evropskih gradova. Od jula do novembra, oni koji žive ili provode odmor u Rimu, Mančesteru, Barseloni, Berlinu i Parizu, imaće priliku da se voze u „kompasu" i da otkriju "najopuštenija" i najneočekivanija mesta, koja je Jeep odabrao u pet gradova uključenih u ovoj kampanji.

Kampanjom Iskustva Jeep „urban insajdera", ovaj brend preduzima istraživanje gradske okoline i daje mogućnosti javnosti da probno vozi gradski kompaktni SUV Jeep „kompas", i da istražuje jedinstvene lokacije koje normalno nisu uključene u uobičajene turističke ture i bedekere. Ove lokacije su ekskluzivne i obuhvataju kafee i barove, modne prodavnice i galerije, koje nude sadržaje i događaje tokom cele godine, kao autentična merila društvenog života u pet gradova obuhvaćenih ovom kampanjom. Ova mesta neposredno odražavaju i stil života i vrednosti onih koji izaberu brend Jeep.

Prvi događaj će biti od 2. do 15. jula u Rimu, u hotelu Radison Blu u ulici Via FilipoTurati 171, gde će biti glavni štab i polazna tačka za probne vožnje putnika s gradskim kompaktnim SUV Jeepom „kompas". Na štandu Jeepa u hotelu biće poseban domaćin koji će gostima davati informacije o mestima koje treba posetiti, tj. o 15 lokacija koje je odabrao Jeep: ekskluzivne lokacije u centru grada, ali van uobičajenih turističkih tura, koje su obeležene mladalačkom autentičnom atmosferom u skladu sa vrednostima brenda. Svaka ova lokacija može da se poseti probnom vožnjom Jeep „kompasa".

Štand Jeepa ima ultra-tehnološki interaktivni disk koji nudi posetiocima da uživaju u virtuelnom iskustvu, sa snažnim emocijama pomoću fotosa, videa i posebnih poštanskih razglednica. Ovo iskustvo će posetiocima dati „pregled" 15 mesta u Rimu koje je trebalo i ranije posetiti. U okviru ovih 15 itinerera, pet lokacija će biti u rukama osoblja Jeepa, s uobičajenim štandom na licu mesta: ovde posetioci mogu da se prijave za dalje probne vožnje u Jeep „kompasu" i da dobiju informacije o turama. Pet lokacija koje označavaju Jeep „prezidijum" u Rimu su:  „Dopiozero" café bar, "The Perfect Bun" američki restoran, "Gustò", "Abito" koncept prodavnica i "White Gallery", modna prodavnica.

Za vreme 15-to dnevnog prisustva „urban insajdera" u prestonici Italije, osoblje Jeepa će uključivati publiku u ekskluzivne događaje i koktele pre večere koji će biti organizovani u vrtu na krovu Hotela Radison. Prvi događaj će biti koktel 5. jula. Dalji detalji mogu se dobiti na vebsajtu www.jeep-people.com.

Na kraju 15-to dnevnog boravka u Rimu, završni prijem u organizaciji Jeepa pružiće zabavu i zadovoljstvo svima koji su iskusili probne vožnje sa Jeepom „kompas".

Ekskluzivni partner kampanje "Iskustva Jeep urban insajdera" je Motor vilidž u Rimu, koji za ovu priliku inauguriše otvaranje novog izložbenog prostora koji je u potpunosti posvećen brendu Jeep. Motor Vilidž će biti i mesto sa koga će polaziti sve probne vožnje, ka različitim mestima sa osobljem Jeepa.

Od septembra do novembra, program „urban insajdera" se seli u gradove Mančester, Barselona, Berlin i Pariz.

Jeep - Ljubitelji

Zajednica Jeep - Ljubitelja će takodje imati mogućnosti da deluje u kampanji „Iskustva Jeepa urban insajdera" i to na vebsajtu www.jeep-people.com: U stvari, portal Jeep će sadržati multi medijalni prikaz svih događaja i pružaće informacije kako da se u njima učestvuje. Jedna interaktivna mapa će takodje naznačiti sva mesta koja je odabrao Jeep i na kojima bi trebalo biti, kao što su hrana i piće, barovi, umetničke galerije, moda, dekoracije, nameštaj, magazini, svi koji će biti obeleženi znakom Jeep „insajder ". 

Ova akcija će takodje biti praćena jednom specijalnom inicijativom na Fourskveru: svi korisnici koji slede profil Jeep - Ljubitelja u društvenoj mreži i koji se prijave na najmanje tri od naznačenih mesta, automatski dobijaju nagradu "Urban Insider by Jeep" i dobijaju pozivnicu za završni prijem u vrtu na krovu hotela Radison. Izuzetni novinari Girls, Gik i Dajners iz Rima (http://www.girlgeekdinnersroma.com/) biće zvanični Jeepovi izveštači za italijanski deo ture „urban insajdera" i objaviće detalje njihovih utisaka na stranicama restilizovanog portala Jeep - Ljubitelji.

Povodom rimskog dela kampanje „Iskustva Jeep urban insajdera ", Jeep - Ljubitelji će u stvari inaugurisati jedan novi portal brenda: jedan potpuno nov „pogledaj i oseti" portal, koji se zasniva na alternativnom načinu prezentacije sadržaja, zadržavajući svoj karakter integratora, koji promoviše strast za avanturama i dalje unapređuje simbole brenda. Ovako restilizovan portal značajno poboljšava njegovo korišćenje i time povećava mogućnosti izbora, garantujući posetiocima mogućnost dostizanja željenog sadržaja preko veba i tableta. U stvari, ovakav izgled portala prati strukturu koja se prilagođava različitim rezolucijama, omogućavajući dobru čitljivost. Korišćenjem „beskonačnog skrolovanja", odnosno skrolovanja bez prekidanja stranice, njegov dizajner stavlja u težište efikasnost korišćenja, mogućnost memorisanja i biranja i zadovoljstvo  korišćenja velikog broja informacija koje nudi Jeep.

Godinu dana pre nego što je lansiran, portal Jeep - Ljubitelji (http://jeep-people.com/) je imao preko dva miliona posetilaca, potvrđujući svoje mesto kao društveni centar Jeep brenda u Evropi. Od januara ove godina, portal Jeep je dobio više važnih italijanskih i međunarodnih nagrada, uključujući: prvo mesto u kategoriji „integrisana digitalna kampanja" na 13-om interaktivnom on-line takmičenju „The J. Challenge"  2012  (http://www.mediakey.tv/); prvu nagradu za najbolju kreativnost u kategoriji „Brendirani sadržaj/Zabava" odnosno NC Awards 2012 (http://www.adcgroup.it); treće mesto u kategoriji „Brendirani sadržaj" odonosno IAB MIXX Awards 2012 (http://www.iab.net/mixxawards) i nagradu „Branded Digital Content" odnosno ADCI Awards 2012 - Italian Art Directors Club (http:// www.adci.it/).

Jeep Compass

Zvezda kampanje „urban  insajder" je Jeep „kompas" (Compass), kompaktni nosilac zastave brenda Jeep, koji povezuje osobine i funkcionalnost SUV vozila s performansama, upravljivošću i ekonomičnošću. Potpuno redizajniran u  2011. godini, Jeep „kompas" ima stilski novi i unapređen enterijer, visoki kvalitet unutrašnjeg prostora,  poboljšano upravljanje i držanje puta, novi turbo dizel motor od 2,2 litara, u varijantama veće i manje snage, i opcionim pogonom na sva četiri točka, u okviru proverenog "Freedom Drive I® four-wheel" sistema.

Postoje dva nivoa opreme za Jeep „kompas": „sport" i „limitid". U oba slučaja u vozilo je ugrađen efikasni 2,2 l turbo dizel koji daje snagu od 163 KS i obrtni moment od 320 Nm, i to i za varijantu „kompas" s pogonom na dva i za onu s pogonom na sva četiri točka. Slabija varijanta motora od 2,2 litra, koja razvija samo 136 KS, može da se ugradi samo u varijantu „kompasa" s pogonom  na dva točka. Verzija s pogonom samo na dva točka može biti opremljena i benzinskim motorom od dva litra. Ovaj motor od dva litra čini familiju s benzinskim motorom od 2,4 litra koja se nudi za Jeep „kompas" u Evropi.

Jeep „kompas" se odlikuje potpunim sadržajem svih elemenata aktivne i pasivne bezbednosti, uključujući poboljšane višestrane prednje vazdušne jastuke, bočne i zadnje vazdušne jastuke, sistem elektronske stabilnosti (ESP) s pomoćnim kočenjem, sistem kontrole kočnih sila, elektronsku kontrolu bočnog naginjanja, protiv-blokirajući sistem (ABS) s detekcijom kvaliteta puta i sofisticirani sistem pomoći pri startovanju na usponu.

Torino 2. juli 2012.