« »
12 JUL 2013 Planirana investicija od 700 miliona evra u fabriku Sevel u Atesi U utorak, 09. ...
19 JUN 2013 Prodaja modela Fiat Scudo za 2013. godinu počinje ovih dana u Italiji Obnovljeni ...
22 MAJ 2013 Nova „FIAT Ducato Camper“ fan stranica je aktivirana na Facebooku Fiat ...
17 DEC 2012

FIAT postigao rekordnu prodaju komercijalnih vozila u novembru mesecu

061016 FVC GrandePuntoVan 01 1024Vodeći proizvođač automobila na tržištu, FIAT je još jednom potvrdio svoje uspešno poslovanje ostvarivši tržišni udeo od 50% u prodaji komercijalnih vozila tokom meseca novembra. Ovaj rezultat predstavlja rekordnu prodaju na mesečnom nivou do sada zabeleženu među svim proizvođačima/uvoznicima prisutnim na našem tržištu.  U kompaniji FAS sa zadovoljstvom izjavljuju da će nastojati da ovaj trend prodaje održe i u budućem periodu kako bi u potpunosti opravdali svoju lidersku poziciju na tržištu.

„Rekordna prodaja u prošlom mesecu je samo još jedan od dokaza da FIAT komercijalna vozila svojim izuzetnim performansama u potpunosti ispunjavaju očekivanja mnogobrojnih zadovoljnih kupaca i da se idealno uklapaju u koncept logistike kako malih, tako i srednjih i velikih preduzeća"-izjavio je Gerry Clarke, komercijalni direktor kompanije FAS.

FIAT Automobili Srbija je sa preko milijardu evra ulaganja jedan od najvećih investitora u srpsku privredu do sada.  Kompanija zapošljava preko 2.500 radnika, a proizvodni kompleks u Kragujevcu se prostire na preko 1.4 miliona kvadratnih metara.

17 APR 2013

Kompanija FAS za Metro Cash&Carry

131704 F fiat3xVodeći proizvođač automobila na tržištu, kompanija Fiat Automobili Srbija, je još jednom potvrdila svoje uspešno poslovanje u prodaji komercijalnih vozila. Zajedno sa zvaničnim dilerom FAS-ove prodajno-servisne mreže, Auto Kućom „Kole" iz Zemuna, kompanija FAS isporučila je dvadeset i dva vozila Fiat Fiorino kompaniji Metro Cash&Carry.

U kompaniji FAS sa zadovoljstvom izjavljuju da će nastojati da ovaj trend prodaje komercijalnih vozila održe i u budućem periodu kako bi u potpunosti opravdali svoju lidersku poziciju na tržištu. Ostvarivši tržišni udeo od 40% u prodaji komercijalnih vozila u prvom kvartalu ove godine, kompanija je potvrdila svoje uspešno poslovanje na tržištu.

„Komercijalna vozila iz velike ponude FIAT grupacije svojim izuzetnim performansama u potpunosti ispunjavaju očekivanja mnogobrojnih zadovoljnih kupaca i idealno se uklapaju u koncept poslovanja kako malih, ali i srednjih i velikih preduzeća"- izjavio je Geri Klark (Gerry Clarke), komercijalni direktor kompanije FAS.

FIAT Automobili Srbija je sa preko milijardu evra ulaganja jedan od najvećih investitora u srpsku privredu do sada.  Kompanija zapošljava preko 2.500 radnika, a proizvodni kompleks u Kragujevcu se prostire na preko 1.4 miliona kvadratnih metara.

19 JUN 2013

Prodaja modela Fiat Scudo za 2013. godinu počinje ovih dana u Italiji

  • Obnovljeni enterijeri  i prepoznatljiv izgled koji podseća na liniju modela Ducato.  
  • Više standardne opreme: posebna oprema i konkurentne cene  za različite evropske zemlje.
  • Verzije Cargo (teretno vozilo) i Combi/Panorama (putnički kombi) za Italiju su obnovljene.
  • Pored komandi klima uređaja i svetala za maglu, standardna oprema teretne verzije modela Fiat Scudo SX sada uključuje kontrolu putovanja, zadnje senzore za parkiranje, CD MP3 radio uređaj sa komandama na upravljaču, Bluetooth i preklopive električne retrovizore po istoj ceni.

130619 F Scudo 0xKreiran kako bi odgovorio na najveći deo potreba evropskog gradskog i međugradskog prevoza, Fiat Scudo godinama beleži značajne prodajne rezultate. Vozilo je na visokoj ceni zahvaljujući karakteristikama „van" verzija, kao i zbog  dometa prevoza putnika. Ovo drugo namenjeno je i za profesionalnu (taksiji, minibusevi, vozila za prevoz osoba sa invaliditetom) i za privatnu upotrebu (porodice, sportski timovi, za potrebe zajednica).

Prodaja modela Fiat Scudo za 2013. godinu počinje. Cilj obnovljenog modela jeste da konsoliduje svoju poziciju u segmentu 2P vozila, koji je 2012. godine činio oko 25% ukupnog tržišta  komercijalnih vozila u Evropi + EFTA, sa obnovljenim stilom unutra i spolja i ponudama prilagođenim Fiatovim kupcima koji kupuju vozila za profesionalne potrebe.

Obnovljeni enterijeri i nova rešetka hladnjaka

Najvažnija inovacija  koja je dostupna na svim verzijama modela Scudo za 2013. godinu je nova tamno siva komandna tabla sa panelima vrata iste boje (paneli su obogaćeni sivim detaljima od somota na Panorama verzijama).  Novi su i merni instrumenti na modelu Fiat Scudo Panorama sa aluminijumskim trakama na crnoj pozadini, koje se savršeno uklapaju u dekor enterijera. Verzija Panorama Family opremljena je istim modernim materijalima sedišta vrhunskog kvaliteta, kao i Executive, gde su površine oko ručki vrata, ventilacionih otvora i srednji deo komandne table crne boje (sa aluminijumskim trakama na verzijama Panorama Executive). Konačno, sve verzije modela Scudo za 2013. godinu imaju novu srebrno-sivu prednju rešetku, koja podseća na liniju modela Ducato.

Više opreme i povoljne cene prilagođene profesionalnim korisnicima Fiatovih vozila

Standardna oprema kod modela Scudo za 2013. godinu je proširena tako da zadovolji specifične potrebe različitih kupaca. Ono što je zajedničko svima jesu značajne ekonomske prednosti koje cenu zaista čine konkurentnom.

Program racionalizacije linije fokusiran je i na teretnu i na putničku verziju  kada je u pitanju Italija. Na čelu teretnih vozila, a po istoj ceni, SX verzija modela Fiat Scudo za 2013. godinu opremljena je izvrsnim sadržajima za svakodnevnu vožnju: kontrola vožnje, zadnji senzori za parkiranje, CD MP3 radio sa komandama na upravljaču, Bluetooth i električno preklopivi retrovizori.

Inovacije obuhvataju i Panorama verzije, koje su sada sa upečatljivijim izgledom eksterijera i većom udobnošću vozila: ove funkcije su posebno zanimljive, obzirom da se Fiat Scudo često koristi kao minibus za ekskluzivne besplatne usluge.

Linija za 2013. godinu

Zajedno sa svojom opremom, model Fiat Scudo za 2013. godinu je najbolji odgovor za višenamensku i profesionalnu upotrebu. Dokaz za ovo je široka, jasno definisana linija, koja obuhvata teretna vozila (Cargo), putnička kombi vozila (Combi i Panorama) i osnove za konverzije i posebne izvedbe.

Teretne verzije na raspolaganju su u van i crew cab konfiguracijama (sa panelima, zastakljeno i polu-zastakljeno) sa sledećim varijantama: dva međuosovinska rastojanja (3 m kod kratke i 3,12 m kod duge verzije); dve dužine eksterijera (4,80 m i 5,13 m); dve visine eksterijera (1,94 m i 2,28 m) i dve dužine tovarnog prostora (2,25 m i 2,58 m). Na  raspolaganju su tri zapremine (5 m3, 6 m3 i 7 m3) i dve korisne nosivosti (1000 i 1200 kg). Linija motora uključuje 1.6 MultiJet sa 90 ks, 2.0 MultiJet sa 130 ks i 2.0 MultiJet Power sa 165 ks. Svi motori su u skladu sa Euro 5 standardima, brzoreagujući i fleksibilni. Dve 2.0 MultiJet turbo dizel verzije opremljene su 6-stepenim menjačem.

Nova linija modela Scudo za 2013. godinu obuhvata kompletan portfolio putničkih kombi vozila. Kreirane su tri različite izvedbe, imajući u vidu  posebne namene i kupce: Combi, Panorama Family i Panorama Executive. Combi je idealno rešenje za prevoz radnika na posao i sa posla. Panorama Family/Executive su izvedbe savršene za velike porodice  koje očekuju udobnost i stil koji su tipični za minivan, odnosno za usluge za poslovne korisnike (poput prevoza do i od hotela/aerodroma, iznajmljivanje vozila sa vozačem). Model Fiat Scudo za 2013. godinu za prevoz putnika ima dva međuosovinska rastojanja (3000 mm i 3122 mm), dve dužine eksterijera (4805 i 5135 mm) i dva 2.0 MultiJet turbo dizel motora (130 i 165 ks).

Verzije za konverzije kompletiraju liniju modela Scudo za 2013. godinu. Naročito vredna pomena je Scudo nadogradnja šasije sandukom, idealna za kreiranje vozila koja savršeno odgovaraju specifičnim potrebama: rashladna vozila, mobilne prodavnice, mini kuće na točkovima i više od toga. Dostupna je sa međuosovinskim rastojanjem od 3122 mm i maksimalnim opterećenjen prednje i zadnje osovine od 1400 kg, odnosno 1700 kg.

22 MAJ 2013

Nova „FIAT Ducato Camper“ fan stranica je aktivirana na Facebooku

  • Fiat Professional započinje aktivan dijalog između brenda i njegovih fanova koji su strasni ljubitelji slobodnog vremena sa svojim najvrednijim 'društvenim' vozilom - kamp prikolicom na Ducato osnovi
  • Trenutno dostupna na italijanskom i engleskom, Fiat Ducato Camper fan stranica omogućava korisnicima da intervenišu, komentarišu i učestvuju sa slikama i pričama o svojim putovanjima
  • Lider u proizvodnji šasije, sam brend nudi informacije i usluge kroz Fiat Ducato Camper Mobile aplikaciju, internet sajt www.fiatcamper.com i ekskluzivni besplatni telefon za ovu kategoriju korisnika

FP LogoFiat Ducato Camper fan stranica na Facebook-u je novo Fiat Professionals virtuelno mesto sastajanja za sve ljubitelje „boravka na otvorenom" potvrđujući svoju usmerenost kako ka društvenim mrežama (već dugo su prisutni na glavnim kanalima kao što je Google+, Facebook i Youtube), tako i ka rastućem broju ljubitelja odmora sa kamp prikolicom.

Konkretno,  kod modela Fiat Ducato, sam brend predstavlja ne samo eksperta i lidera u proizvodnji šasija (više od dve od tri kamp prikolice prodate u Evropi su napravljene na Ducato osnovi), već i promotera sistema integrisanih proizvodnih usluga izuzetnosti koja prati kupce u njihovom nesmetanom, zadovoljavajućem i ekološkom iskustvu putovanja. Kupcu pruža informacije, usluge i rešenja visoke tehnologije, od Fiat Ducato Camper Mobile aplikacije www.fiatcamper.com internet sajta, do ekskluzivnog besplatnog broja telefona i mreže servisa rasprostranjenih širom Evrope. I danas, sa svojim „najdruštvenijim" vozilom, kamp prikolicom na Ducato osnovi, započinje aktivan dijalog između brenda i onih strasnih uživalaca slobodnog vremena.

Trenutno dostupna na italijanskom i engleskom jeziku, Fiat Ducato Camper fan stranica na Facebook-u dozvoljava korisnicima da intervenišu, komentarišu i učestvuju u životu same stranice sa slikama i pričama o svojim putovanjima. Zajednica vlasnika kamp prikolica može ovde pronaći zanimljive činjenice o Fiat Ducato modelu koji je rođen da bude kamp prikolica jer je zamišljen i razvijan u saradnji sa glavnim evropskim proizvođačima kamp prikolica od svoje idejne faze. Na ovaj način je stvoren proizvod, koji zadovoljava sve zahteve ljubitelja boravka u prirodi. Uzevši u obzir moguće kombinacije karoserije, kapaciteta i motora, rekordnih 700 specijalnih verzija kamp prikolica se mogu dobiti, tj. jedna trećina od ukupnog broja Ducato izdanja.

Fiat Ducato Camper fan stranica je savršen odgovor na rastući interes za svet digitalnih usluga koji pokazuju klijenti Fiat-ovih komercijalnih vozila, a potkrepljen je internetanketom na sajtu www.fiatcamper.com gde su korisnici izrazili zadovoljstvo Facebook stranicom posvećenom svetu Ducato kamp prikolica.

Sa preko 35.000 poseta mesečno, portal www.fiatcamper.com sve češće posećuju i vlasnici kamp prikolica iz svih krajeva Evrope koje interesuju usluge, informacije, detaljne tehničke analize, novosti i događaji, da ne pominjemo specifične funkcije kao što je "analiza šasije", koja im pokazuje da li  su njihove kamp prikolice u skladu sa najnovijim tehničkim konceptima. Ostale funkcije ovoj sajta koje se koriste u velikom broju uključuju i opciju "Pronađite servis", koja vam omogućava brzu pretragu po državama, i izuzetno je korisna onima koji planiraju da putuju i koji traže ažuriranu listu servis centara koji se nalaze pored trase kojom putuju.

„Fiat Ducato Camper Mobile" je takođe zabeležio veliki uspeh. To je aplikacija za pametni telefon (Android i IOS) koja je preuzeta već više od 16.000 puta i besplatno je dostupna na italijanskom, engleskom, francuskom, švedskom i nemačkom jeziku. Ova aplikacija bogata korisnim uslugama i sadržajima će praviti društvo kupcima Fiat Ducato vozila kroz 14 evropskih zemalja, nudeći informacije o mestima za kampovanje, parkinzima i mestima koja bi bila interesantna turistima, kao i opciju kontaktiranja najbližeg dilera, Službe za brigu o kupcima ili pomoć na putu.

Ukratko, Fiat Professional se namenjen ljubiteljima slobodnog vremena kao pravi "saputnik na putovanju" koji uzima u obzir svaki aspekt odmora u kamp prikolici pružajući informacije, usluge I rešenja kako putem novih digitalnih alata tako i na tradicionalniji način - putem uvek uslužnog - besplatnog telefona: 0080034281111 (alternativa: +39 0244412160).  Ovo je ekskluzivna usluga za ovu kategoriju kupaca, i aktivna je 365 dana u godini, 24 sata na dan, sa zaposlenima koji govore 13 jezika.

12 JUL 2013

Planirana investicija od 700 miliona evra u fabriku Sevel u Atesi

FP LogoU utorak, 09. jula, generalni direktor kompanije Fiat Group, Serđo Markione, saopštio je planove za buduće aktivnosti u fabrici Sevel u Atesi (pokrajina Kijeti), gde se trenutno proizvodi model lakog komercijalnog vozila (LKV) Ducato.

Približno 700 miliona evra biće uloženo u postojeće postrojenje u periodu od 5 godina, što će uz primenu standarda Proizvodnje svetske klase omogućiti fabrici Sevel da dalje unapređuje svoj položaj kao jednog od najnaprednijih postrojenja automobilske proizvodnje na svetu.


Ova investicija u okviru koje će 550 miliona evra uložiti Fiat-Chrysler, a 150 miliona evra PSA, obuhvatiće instalaciju 60 robota za zavarivanje karoserije, 25 prerađenih sistema farbanja sprejem, novu montažnu traku i reorganizaciju logistike u pripremi za širi asortiman proizvoda radi zadovoljenja sve većeg broja zahteva klijenata i tržišta.


Fabriku Sevel u Val di Sangru, 50:50 zajedničko ulaganje između Grupe Fiat Automobiles i PSA - Peugeot Citroën, otvorio je 28. novembra 1981. godine tadašnji italijanski predsednik Sandro Pertini, u prisustvu predsednika kompanije Fiat Đovanija Anjelija.


Ovo postrojenje trenutno proizvodi uspešne modele lakih komercijalnih vozila Fiat Ducato, Peugeot Boxer i Citroen Jumper. 
Preko 4,5 miliona LKV-a proizvedeno je u fabrici koja zapošljava više od 6 hiljada ljudi, čime predstavlja najveće industrijsko postrojenje u Abrucu. Sa 3 radne smene dnevno, tokom 5 dana u nedelji, ova fabrika ima proizvodni kapacitet od oko 300.000 vozila godišnje.


Grupa Fiat Automobiles proizvodi LKV-e za brend Fiat Professional u 8 fabrika širom sveta, uključujući fabriku Sevel kao najveću fabriku u ovom delu Evrope.