SPOLJAŠNJOST

Postavljanje novih granica u kategoriji SUV-a

Stelvio je upečatljivo Alfa Romeo vozilo iz svakog ugla i u svakom detalju. Legendarni italijanski dizajn oblikovao je beskompromisno sportsko vozilo kojem je suđeno da izmeni paradigme ove kategorije. Elegantan, a ipak sportski, Stelvio otelovljuje smisao za proporciju ovog brenda svojim osnovnim karakteristikama poput nepogrešiva prednja rešetka „trilobo“ Alfa Romeo dizajn donosi smisao za jedinstvenu kompaktnost i agilnost u kombinaciji sa svom pokretljivošću, prostranošću i kapacitetom oprerećenja jednog tradicionalnog sportskog vozila.

UNUTRAŠNJOST

Čist i minimalistički, suštinski Alfa Romeo

U istinskom Alfa Romeu vozač mora uvek biti u centru iskustva. U modelu Stelvio vozač zauzima visok, ali sportski položaj, uživajući u dominantnom pregledu puta. Ovo iskustvo obogaćuje i ergonomični dizajn obloge kabine. Sa ovom verzijom modela Stelvio svaki detalj je zamišljen tako da pruži čisto zadovoljstvo na točkovima. Ambijent osigurava siguran i elegantan osećaj, prepoznatljiv po minimalističkim i precizno izrađenim detaljima. Prednja sedišta sa 6 vrsta podešavanja obložena su crnom tehničkom tkaninom i zanatski izrađenim vezom.

UDOBNOST

Stvoreno da osvoji vozača od prvog putovanja

Sa modelom Stelvio Alfa Romeo gradi novi put kreiranja kategorije terenskih vozila. Detaljna studija ergonomije i funkcionalnog dizajna precizno je izradila visoki, a ipak sportski položaj u vožnji, što je novost za tu klasu. Vozač, uvek u centru iskustva u vožnji, može dominirati putem sa privilegovane pozicije, a da se ne odrekne upravljanja limuzinom visokih performansi. Stelvio je terensko vozilo sa sportskom dušom, ali u isto vreme nudi izuzetnu pokretljivost i prostranost: njegova unutrašnja arhitektura je jednostavna i funkcionalna, dizajnirana da smesti tri putnika na zadnjem sedištu uz potpunu udobnost.

TEHNOLOGIJA

Beskonačna povezanost

Sa ekranom visoke rezolucije od 8.8 inča i 3D navigacijom, Stelvio dolazi sa potpuno novim infotainment sistemom, koji kontroliše intuitivni Rotary Pad i napredni sistem prepoznavanja glasa. Novi Alfa Connect sistem, kompatibilan sa Apple CarPlay funkcijom za iPhone i sa Android AutoTM funkcijom za Android uređaje, pruža Vam direktan pristup aplikacijama na Vašem pametnom telefonu. 14 zvučnika (uključujući i subwoofer) i sistem Harman Kardon® Sound Theatre su dostupni na zahtev. Svi Stelvio paketi opreme takođe uključuju Mopar Map Care: besplatno ažuriranje mapa u navigacionom sistemu.

HILL DESCENT CONTROL

Spreman da se suoči sa svakim nagibom

Stelvio je opremljen sa Hill Descent Control (HDC) u standardnoj opremi. Sistem koji pruža vozaču mogućnost da zadrži sigurnu, konstantnu brzinu, čak i na nizbrdici, HDC se ponaša nezavisno od kočionog sistema svakog točka posebno: time se garantuje stabilnost i sigurnost u svim uslovima, čak i na klizavim površinama i ekstremno strmim putevima.

BEZBJEDNOST

Bez kompromisa sa bezbjednošću

Stelvio Base opremljen je ekskluzivnim bezbednosnim sistemima koje je razvio Alfa Romeo, poput sistema integrisanog kočenja (IBS), koji kombinuje komande i komponente tradicionalnog sistema kočenja u jedan jedinstveni elektro-mehanički sistem. Ova inovacija dopušta povratnu informaciju na papučici za kočenje i brz odgovor, čime se poboljšavaju performanse i pouzdanost prilikom svih uslova na putu.